Αποτίμηση εκπαιδευτικής επίσκεψης

Τα τμήματα του Α΄ και Γ΄ εξαμήνου της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην επιχείρηση «Γεώργιος Σιδηρόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ» στην Πτολεμαΐδα στο πλαίσιο των μαθημάτων «Πρώτες ύλες Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» και «Αρτοποιητική Τέχνη.»

Ο ιδιοκτήτης κ. Σιδηρόπουλος ξενάγησε τους καταρτιζόμενους και τους εκπαιδευτές τους στην επιχείρηση, με πολλή αγάπη, αναφέροντάς τους ιστορικά στοιχεία, τη διαδρομή του ως ένας επιτυχημένος επαγγελματίας του χώρου, καθώς και οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία ενός εργαστηρίου αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Η κόρη του, Άρτεμις Σιδηροπούλου, εκπαιδεύτρια επίσης, προχώρησε σε επίδειξη παρασκευής ζύμης για παντεσπάνι και κρέμας πατισερί. Έκανε αναφορά στην πιστοποίηση και την αξιοποίηση των πρώτων υλών στο μέγιστο βαθμό, τους διάφορους τρόπους παρασκευής, τις μεθόδους ψησίματος σε ειδικούς κλιβάνους και σκεύη. Τόνισε, τέλος, τη σημασία της έννοιας επαγγελματίας στο πεδίο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και την αγάπη που πρέπει να διαθέτει όποιος ασχοληθεί με το χώρο.

Οι καταρτιζόμενοι έμειναν εντυπωσιασμένοι και πλήρως ικανοποιημένοι από την επίσκεψη.

Ευχαριστούμε θερμά για την ξενάγηση τους υπεύθυνους της επιχείρησης.

Οι εκπαιδευτές: Κύρινας Απόστολος, Μαρκόπουλος Δημήτριος, Σιλιάφη Αναστασία